Ο χορός είναι ένας από τους σημαντικότερους τρόπους έκφρασης και ένας urban adventurer αυτό το γνωρίζει καλά. Θα έχεις θαυμάσει σίγουρα μερικούς από τους καλύτερους brake dancers να χορεύουν στους δρόμους της Αθήνας και θα έχεις ζηλέψει εκείνους τους χορευτές που βλέπεις συχνά πυκνά στην οθόνη του υπολογιστή σου, σπάνια όμως θα έχεις την ευκαιρία να ζήσεις από κοντά μια swing και rock n’ roll χορευτική εμπειρία, στο κέντρο της πόλης σου!

Το swing άρχισε να γίνεται πιο διαδεδομένο στη δεκαετία του 1930 στις Η.Π.Α.. Swing σημαίνει κουνιέμαι, αιωρούμαι, ακριβώς γιατί η μουσική είναι εύθυμη και ρυθμική και γιατί συνδυάζεται με τον αντίστοιχο χορό που απαιτεί ευκινησία και αρκετές αντοχές. Κάποτε όλες oι ορχήστρες έπαιζαν swing, η νεολαία χόρευε και το κούνημα δεν είχε σταματημό! Σήμερα στην Αθήνα υπάρχουν αρκετές σχολές χορού που προωθούν τη swing κουλτούρα, συγκροτήματα που θυμίζουν το Σικάγο του ΄40 και μερικά μπαράκια που ξεσηκώνουν με τις μουσικές τους επιλογές ακόμα και έναν αρχάριο που θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στο χορό. Υπάρχουν ακόμα, μαγαζάκια στο κέντρο που σου δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάσεις να χορέψεις με παρτενέρ, νέους επαγγελματίες χορευτές και χορεύτριες, που με τα ιδιαίτερα ντυσίματα και τις αέρινες φούστες, είναι πρόθυμοι να σου δείξουν τα σωστά βήματα, να σε παρασύρουν στον τρελό ρυθμό και να σε ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή.

Εάν αγαπάς και εσύ τη swing μουσική και το χορό τότε θα έχεις σίγουρα ακουστά τους “Swing Kids”. Μια ομάδα στο facebook η οποία έχει προβάλλει τα περισσότερα swing και rock n’ roll μουσικό-χορευτικά events που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα. Από εβδομαδιαία καθιερωμένα parties στην Αθήνα μέχρι lives και σεμινάρια-φεστιβάλ, που γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Με αφορμή τα γενέθλια των 3 χρόνων της, η ομάδα οργανώνει ένα Φιλανθρωπικό φεστιβάλ του οποίου τα έσοδα θα δοθούν στο περιοδικό δρόμου “Σχεδία”.

Την Κυριακή που μας έρχεται λοιπόν, cutty παίζει στις 18:00, στον εντυπωσιακό χώρο του Cine Κεραμεικός, όπου θα έχεις την ευκαιρία να ζήσεις από κοντά μια μοναδική εμπειρία και να δείξεις έμπρακτα ότι μπορείς, μέσα από τη διασκέδασή, να προσφέρεις χαμόγελα και χαρά στους συνανθρώπους σου. Στο μεγάλο χορευτικό πάρτι θα παρελάσουν κάποιες από τις μπάντες που έχουν γεμίσει κατά καιρούς την ατζέντα του “Swing Kids” με ενδιάμεσα setlist από djs που έχουν προβληθεί από το γκρουπ. Οι περισσότερες σχολές χορού από όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται στο dancefloor και θα μας δείχνουν τα βασικά βήματα για να ακολουθήσουμε τον αδιάκοπο τους χορό.

Το swing και το rock n’ roll δεν είναι μονάχα ένας τρόπος διασκέδασης, ένα μουσικό ή ένα χορευτικό είδος… Είναι δύο κουλτούρες που ενώνονται και ένας τρόπος ζωής που έχει ως βασική αρχή, την κοινωνική επαφή. Μέσα από τον χορό και τη μουσική, έρχονται κοντά όλοι οι urban adventurers που θέλουν να ανακαλύπτουν συνεχώς τι νέο παίζει στην πόλη τους και την ίδια στιγμή έχουν την ευκαιρία, μέσα από την ανακάλυψης μιας νέας κουλτούρας, να προσφέρουν σε εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Εμείς θα είμαστε εκεί με ένα Cutty Sark ποτό στο χέρι! Εσύ;

Βy Όλγα Νικολαΐδου – An Urban Adventurer

- -