Υπάρχουν στην πόλη μας κάποιοι νέοι που έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη στην άσφαλτο. Που με τα πατίνια τους γυρνάνε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Από τα πάρκα των νοτίων προαστίων μέχρι τα στενά του κέντρου και τα σποτ του βορρά. Που παρά την επικίνδυνη πλευρά του δρόμου εκείνοι δεν διστάζουν να βρίσκονται πρωί βράδυ εκεί. Θα τους συναντήσεις να κάνουν κόλπα με τις σανίδες του skate ή να αράζουν στο πάρκο της γειτονιάς σου. Από εκείνους εμπνεύστηκε ο Έβαν Μαραγκουδάκης το νέο του φωτογραφικό πρότζεκτ με τίτλο Woodkids, το οποίο θα παρουσιάσει στις 24/5 στο Barrett.

Ο Έβαν από μικρός συνήθιζε να κόβει βόλτες στα πάρκα της γειτονιάς του και να κάνει skate με την παρέα του. Κάπως έτσι ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά και με τη φωτογραφία. Στο πρότζεκτ του Woodkids ο Έβαν επιδιώκει να μας μυήσει, μέσα από τον φωτογραφικό του φακό, σε μια κουλτούρα που πάει κόντρα στην σημερινή προκάτ νεολαία. Οι πρωταγωνιστές της έκθεσης είναι οι νέοι της Αθήνας με τα πατίνια. Κάτι σαν μια συμμορία. Οι φωτογραφίες είναι ασπρόμαυρες σε μια προσπάθεια, οι μορφές των νέων να τραβήξουν τα βλέμματα από τους έγχρωμους κάδους, τις πολύχρωμες αφίσες, τους έντονους τοίχους και τα τοπία. Όλο το πρότζεκτ είναι αποτυπωμένο σε φιλμ, κάτι που όπως μας αποκαλύπτει ο ίδιος, κρύβει ένα μικρό ρίσκο, αλλά την ίδια στιγμή είναι μαγικό.

#cuttypaizei στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης μας. Αν πας μια βόλτα στο πιο κοντινό πάρκο σου θα συναντήσεις δεκάδες woodkids που εξυμνούν της άσφαλτο σαν να ήταν η γη τους. Το project “Woodkids” του Έβαν Μαραγκουδάκη ακολουθεί και καταγράφει τις στιγμές και το περιβάλλον μιας ανήσυχης νεολαίας που εκφράζεται σε έναν χώρο που οι περισσότεροι νιώθουν ξένοι, τον δρόμο. Κι εσύ δεν έχεις παρά να βρεθείς στο Barrett από τις 24/5 έως τις 6/6 για να νιώσεις την εμπειρία από πρώτο χέρι!

By Όλγα Νικολαΐδου – An Urban Adventurer

- -