Το hoop dance είναι μια μέθοδος γυμναστικής που γίνεται με τη βοήθεια μεγάλων στεφανιών. Είναι ταυτόχρονα παιχνίδι, τρόπος έκφρασης και χορός για το σώμα και την ψυχή. Το hoop dance είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος γυμναστικής και το hula hoop είναι ένας υπέροχος παρτενέρ χορού για κάθε Urban Adventurer! Η Sunny Diz, είναι η δημιουργός του «HOOP IT!» και δασκάλα hoop dance και σύμφωνα με την ίδια, ο χορός έχει αμέτρητους τρόπους έκφρασης και δεν παύει ποτέ να εκπλήσσει!

Το HOOP IT! είναι η πρώτη hoop dance κοινότητα στην Ελλάδα. Η Sunny ξεκίνησε να ασχολείται με το hula hoop το 2008, με αφορμή ένα μεταπτυχιακό στο Brighton. «Αν και είχα πάντα μεγάλη αγάπη για το χορό και τη γυμναστική και συνεχώς πειραματιζόμουν με πολλά είδη, σπούδασα αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο και όταν ξεκίνησα το μεταπτυχιακό με θέμα InteriorDesign, συνειδητοποίησα ότι σε μια ξένη χώρα, είχα πολύ μεγάλη ανάγκη να επικοινωνήσω και να συμφιλιωθώ με τον εαυτό μου και το σώμα μου». Στο πρώτο μάθημα που παρακολούθησε εκεί, της ήταν πια ξεκάθαρο ότι το hula hoop ήταν για εκείνη το μέσο για να αισθάνεται σε πλήρη αρμονία με τον εαυτό της. Γυρνώντας στην Ελλάδα αποφάσισε ότι θέλει αυτή την αγάπη να τη μοιραστεί και με άλλους και κάπως έτσι ξεκίνησαν τα μαθήματα.

Τι είναι όμως αυτό που έκανε τη Sunny να αγαπήσει το hoop dance; «Μέσα στο μάθημα βρίσκεις τρόπους να χειρίζεσαι ένα αντικείμενο που βρίσκεται εκτός του σώματός σου, αποκτάς ισορροπία. Ακονίζεις το μυαλό σου, ιδρώνεις, γελάς και στο τέλος κάθε μαθήματος αισθάνεσαι σαν να είχες πάει σε ένα φανταστικό πάρτυ με χορευτική μουσική!».

Φέτος είναι η τρίτη χρονιά των μαθημάτων hoop dance στο χώρο του Ρομάντσο. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν από κινήσεις και τεχνικές χορού με hula hoop, μέχρι χορογραφίες, παιχνίδι και εκγύμναση με το στεφάνι. Έχει διαμορφωθεί ένας πυρήνας ανθρώπων που αγαπούν πολύ τον χορό αυτό και συνεχίζουν να τον εξελίσσουν, ενώ είναι στα πλάνα και νέα τμήμα αρχαρίων.

Η dance κουλτούρα ζει στον δρόμο, στις συνοικιακές σχολές χορού, αλλά και στα αγαπημένα μας στέκια, που μετατρέπονται για λίγο σε χώρους έκφρασης και πολιτισμού, προσελκύοντας ανθρώπους με αγάπη για χορό. Βρες το στιλ που προτιμάς και ζήσε όμορφες εμπειρίες με ανθρώπους που μοιράζονται μαζί σου το ίδιο πάθος. #cuttypaizei στους δρόμους της πόλης σου κι εσύ δεν έχεις παρά να το ανακαλύψεις.

By Όλγα Νικολαΐδου – An Urban Adventurer

- -