Χορός και μουσική πάνε μαζί! Είτε προτιμάς την ηλεκτρονική, είτε το έχεις περισσότερο με τη rock, η μουσική βρίσκεται παντού και δίνει το έναυσμα για τρελό, ασταμάτητο, ολοήμερο και… ολονύχτιο χορό. #cuttypaizei στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα, όπου κάθε χρόνο διοργανώνονται μερικά από τα καλύτερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Πως θα σου φαινόταν αν συνδύαζες το καλοκαίρι, μαζί με το αγαπημένο σου ελληνικό ή ξένο γκρούπ,; Να είσαι σίγουρος ότι οι σαγιονάρες σου θα λιώσουν από τον χορό, αλλά αυτό δεν θα σε πτοήσει. Άλλωστε, τι τις χρειαζόμαστε τις σαγιονάρες όταν μπορούμε να χορέψουμε ξυπόλυτοι;

Ejekt Festival

Το Ejekt Festival ξεκίνησε το 2005, αρχικά για να καλύψει την ανάγκη του ελληνικού κοινού για ένα εναλλακτικό φεστιβάλ με βάση την ηλεκτρονική μουσική. Η πρώτη διοργάνωση παρουσίασε ονόματα όπως οι Chemical Brothers, Dave Clarke και Bent. Από το 2005 διοργανώνεται σε ετήσια βάση ενώ έχει κερδίσει τη θέση του ως ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά φεστιβάλ, με συνολικά πάνω από 55.000 επισκέπτες. Αποτελεί το μοναδικό φεστιβάλ της χώρας που συνδυάζει ανερχόμενους καλλιτέχνες από την εγχώρια και τη διεθνή σκηνή με πραγματικούς θρύλους της μουσικής. Από τη σκηνή του έχουν περάσει ονόματα όπως Moby, James, Bad Religion, Unkle, Faith No More, Pixies, Jarvis Cocker, Royksopp, Beastie Boys, Editors, Steve Aoki, Parov Stelar και πολλοί άλλοι αγαπημένοι καλλιτέχνες του κοινού. Σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, ο κόσμος τα δίνει όλα κάτω από τη σκηνή. Τα τελευταία 12 χρόνια το Εjekt είναι το καλοκαιρινό φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις εάν λατρεύεις τον χορό.

Odyssia Festival

To Odyssia είναι ένα φρέσκο 7ήμερο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής που παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό line-up με περισσότερους από 60 DJs, οι οποίοι θα παίξουν από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου στον μαγικό, απομονωμένο κόλπο του Σχίνου, μόλις μία ώρα από την Αθήνα. Ό,τι καλύτερο για μια καλοκαιρινή εξόρμηση τόσο κοντά στην πόλη σου, που συνδυάζει τη φύση με την μουσική και τον τρελό χορό. Εμπνευσμένη από το έπος του Ομήρου «Οδύσσεια», αυτή η ξεχωριστή μουσική γιορτή μας «ταξιδεύει» σε 18 ώρες καθημερινού party, μουσικής, performance art και installations. Σκοπός είναι να φιλοτεχνήσει ένα μωσαϊκό δραστηριοτήτων που αποτελούν μία ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών και ψυχαγωγίας, ενώ παράλληλα εμπνέουν για περιπέτεια και καλλιεργούν την αίσθηση της κοινότητας. Dare to discover it…

Release Athens Festival

Το ολόφρεσκο Release Athens έφερε μία νέα πνοή στη μουσική πραγματικότητα της χώρας μας κι έχει ήδη φέρει κοντά μας ονόματα που βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας σκηνής, προσφέροντας συγκινήσεις και ασταμάτητο χορό σε ένα ελληνικό κοινό που μάλλον έχει κουραστεί από τις συνεχείς επαναλήψεις και αναζητεί την ποικιλία και την πολυχρωμία των γνωστών φεστιβάλ του εξωτερικού. Ονόματα όπως Sigur Ros, PJ HarveY, Beirut και Parov Stelar τα έσπασαν μαζί με όλους τους adventurers της πόλης.

Fasma

«Φάσμα» θα πει ένα πεδίο συγκροτημένο σε σύνολο, τα στοιχεία του οποίου χαρακτηρίζονται από ποικιλία και διαφορετικότητα. Έτσι το Φεστιβάλ FASMA αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια ανάδειξης του πρίσματος μέσω του οποίου εκδηλώνεται η σύγχρονη αστική τέχνη. Από την πειραματική μέχρι την χορευτική μουσική και από τις οπτικό-ακουστικές εγκαταστάσεις ως τα τεχνικά workshops, το FASMA στοχεύει στη σύζευξη της τέχνης με την τεχνολογία, τη μουσική και τον πολιτισμό, προσκαλώντας το κοινό να βιώσει μια πολύπλευρη εμπειρία. Με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, το FASMA παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στις καινοτόμες καλλιτεχνικές δημιουργίες όπως αυτές εκφράζονται μέσα από την ψηφιακή τεχνολογία. Όλοι όσοι βρεθήκαμε στο φετινό FASMΑ χορέψαμε μέχρι το πρωί σε δεκάδες διαφορετικούς καλλιτεχνικούς χώρους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και ανυπομονούμε για το επόμενο.


River party Festival

Το River Party είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά μουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα. Διοργανώνεται τα τελευταία 38 χρόνια στην πανέμορφη φυσική τοποθεσία του Νεστορίου Καστοριάς και υποδέχεται κάθε χρόνο περισσότερους από 50.000 επισκέπτες. Όσοι Urban Adventurers βρεθούν εκεί τον Αύγουστο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και djs σε 4 διαφορετικά stages, από swing και rock μέχρι mainstream και ηλεκτρονική μουσική, όλα αυτά μέσα στην υπέροχη φύση της Καστοριάς.

Στο κέντρο της πόλης σου ή λίγο πιο έξω, με rock μπάντες ή djs, χειμώνα ή καλοκαίρι, το μόνο σίγουρο είναι #cuttypaizei και ότι θα λιώσεις στο χορό. Η dance κουλτούρα παίρνει ζωή στα μεγαλύτερα ελληνικά μουσικοχορευτικά φεστιβάλ κι εσύ δεν έχεις παρά να ετοιμαστείς για το επόμενο φεστ και να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία.

By Όλγα Νικολαϊδου – An Urban Adventurer

- -