Μια πανάρχαια τέχνη, η τέχνη της δερματοστιξίας aka tattoo, συναντάται στα σώματα χιλιάδων περαστικών, σε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης σου. Αυτό το ανεξίτιλο στίγμα, άλλοτε συμβολίζει μια ανάμνηση, άλλοτε εκφράζει μια ιδεολογία, άλλοτε είναι ένα έργο τέχνης πάνω στον καμβά ενός σώματος. Μπορεί να έχεις στο μυαλό σου ένα υπέροχο σχέδιο, ωστόσο χρειάζεσαι έναν έμπειρο και ταλαντούχο tattoo artist για να το κάνει πραγματικότητα. Στην Ελλάδα συναντάς όλο και περισσότερους επαγγελματίες tattoo artists που εξελίσσονται συνεχώς, ενώ δεκάδες είναι τα tattoo studios στις μεγάλες πόλεις. Εμείς ανακαλύψαμε τα 5 καλύτερα tattoo studios της Αθήνας και στα παρουσιάζουμε!

Sake Tattoo Crew
Άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 2005 και από τότε έχει συγκεντρώσει μια ομάδα που αποτελείται από δέκα tattoo artists, ειδικευμένους σε διαφορετικά είδη και στυλ. Ο Κυριάκος ξεκίνησε να πηγαίνει ως πελάτης και κατέληξε να γίνει tattoo στο σώμα κάποιου άλλου πελάτη που ζήτησε από την Ρόζα να του το χτυπήσει. Ο Captain από την άλλη ισχυρίζεται πως δεν του ζητάνε τίποτα εξωφρενικό αφού αναλαμβάνει μόνο old school και traditional φάσεις.
Sake tattoo crew, Κολοκοτρώνη 9 & Γκίνη, Χαλάνδρι, 210 6814681

Uncle Chronis
Δεν νιώθει μπάρμπας στο χώρο, απλά το όνομα προέκυψε από ένα inside joke που καταλαβαίνουν μόνο οι φίλοι του. Ο Παρθένος στο ζώδιο Χρόνης επιβεβαιώνει το ωροσκόπιό του προτιμώντας τον ρεαλισμό σε αυτή την τέχνη, αλλά θεωρεί παράλογο ότι το να περιορίζεται κανείς σε ένα και μόνο στυλ. Σε κάθε ταξίδι του χτυπάει και από ένα tattoo, με αγαπημένο του ένα λουλούδι συνοδευμένο από τον αριθμό του λεωφορείου που έπαιρνε για να φτάσει στην θάλασσα.
Uncle Chronis, Μεσογείων 248, Χολαργός, 211 4007736

Honest Tattoo
Στη τζαμαρία που βλέπεις πριν μπεις στο studio γράφει το ρητό “ancient as time, modern as tomorrow”, μάλλον για να σε προδιαθέσει για την custom δουλειά των τεσσάρων καλλιτεχνών του, οι οποίοι λειτουργούν με μότο τους το bright, solid and neat. Ο εμπνευστής του Honest, Τάσος, θέλει να κοσμεί τα σώματα με κλασσικό τρόπο, έντονες γραμμές, μαύρο και χρώματα. Τα όριά του στις περίεργες επιλογές σχεδίων που ενδεχομένως κάνουν ορισμένοι πελάτες του είναι ιδιαιτέρως ευέλικτα και είναι πολύ ευχαριστημένος με το ότι ο κόσμος που τον προτιμά με το πέρασμα του χρόνου γίνεται ολοένα πιο ενημερωμένος και ανοιχτός σε προτάσεις.
Honest tattoo Λεπενιώτου 21 & Ήβης, Ψυρρή, 210 3225336

Medusa
Τα Εξάρχεια έχουν την τιμητική τους εδώ αφού θα δεις το κασκόλ του Αστέρα σε περίοπτη θέση και το free press “Εξαρχειώτης”. Αγαπημένο tattoo του Γιώργου είναι η κορώνα που έχει στο πόδι του και μάλλον είναι ο βασιλιάς των περίεργων σχεδίων, αφού κάποτε του είχαν ζητήσει να χτυπήσει μια άκρως ρεαλιστική κατσαρίδα. Ο φρέσκος ακόμη Μάριος κατέληξε από την σχολή καλών τεχνών στο γνωστό τατουατζίδικο του κέντρου έπειτα από την γνωριμία τους, που προέκυψε όταν εργαζόταν στο απέναντι μαγαζί από το tattoo studio.
Medusa, Σολωμού 7, Εξάρχεια, 210 8254593

Luv n Roll
Εκεί που πας για tattoo και βγαίνεις μορφωμένος, κάτι που μαρτυρά η ξύλινη δανειστική βιβλιοθήκη στην είσοδο. Εκεί θα σε περιμένει μια ομάδα νέων παιδιών, που σχεδιάζουν ασταμάτητα γύρω από το ξύλινο τραπέζι τους, έτοιμοι να ακούσουν τι θες και να δημιουργήσουν ένα σχέδιο αποκλειστικά για σένα και στα μέτρα σου. Αν σου αρέσει το ατελείωτο κουβεντολόι, τα έντονα χρώματα και αν νιώθεις κοντά στο “think positive, think big, give love” το οποίο υποστηρίζουν, τότε μάλλον θα συνεργαστείτε άψογα.
Luv n Roll, Ψαθά 21, Μελίσσια, 210 6096163

#cuttypaizei με την τέχνη των tattoo στην πόλη σου. Αν σε ενδιαφέρει, απλά διαλέγεις τον αγαπημένο σου καλλιτέχνη αλλά και το studio εκείνο που.. εξειδικεύεται στο σχέδιο που θες να “βαρέσεις” και θα δεις ένα έργο τέχνης να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σου!
By Σάρα Παπαδάτου – An Urban Adventurer

- -