Υπάρχουν εκείνοι που γκρινιάζουν για το γκρίζο της πόλης μας. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που δεν μένουν εκεί. Παίρνουν τις πογιές και τα σπρέι τους και δίνουν προσωπικότητα στους δρόμους της Αθήνας. Street artist και graffiti artist βρίσκουν στους τοίχους της πόλης τους καμβάδες τους και προκαλούν το θαυμασμό των περαστικών που δεν διστάζουν να φωτογραφίσουν κάθε χρωματιστή γωνία της γειτονιάς μας. Καλλιτέχνες του δρόμου δεν συναντάμε μονάχα στα στενά της Αθήνας, αλλά σε κάθε μεγαλούπολη του κόσμου. Σημαντικούς καλλιτέχνες που έχουν πάρει μεγάλη αναγνωρισιμότητα τα τελευταία χρόνια.

Εμείς ρωτήσαμε τους δικούς μας αγαπημένους street artists και γκραφιτάδες ποιοι είναι οι αγαπημένοι τους καλλιτέχνες του εξωτερικού. Εσύ κράτα σημειώσεις και googlαρε τους. Κάπου εκεί μπορεί να βρίσκεται και ο δικός σου αγαπημένος!

Yiakou
H FAITH47 είναι πολύ αγαπημένη! Συνεχόμενα εξελισσόμενη με πολύ δυνατά έργα! Τελευταία έχω ξετρελαθεί με τον RONE (r-o-n-e.com)! Πρέπει να τον τσεκάρετε.

Cacao Rocks
Oι αγαπημένοι μου είναι οι Cosmic Boys από τη Βραζιλία!

NAR
Ο Vhils γνωστός ως Αλεξάνδρο Φάρτο. Για την τεχνική του κι επειδή είναι ο μοναδικός που σκαλίζει σε τοίχους με καλεμια ή εκρηκτικά.

Same 84
Έχω πάνω από 10 αγαπημένους καλλιτέχνες. Το top3 μου είναι αυτό: ο MODE2 είναι legend. Είχα την τιμή να βάψω μαζί του κάποτε. Ο CESONE (Nyc Bronx) είναι legend στο lettering. Ο Futura2000, master του graffiti, με τεράστια ιστορία. Βάφουν και οι τρείς από το ’80. Είναι αυτό που λέμε oldschool.

#cuttypaizei με τους καλλιτέχνες του δρόμου ανα τον κόσμο και στο urbanadventures.gr έχεις την ευκαιρία να το ανακαλύψεις, μαθαίνοντας ποιους θαυμάζουν οι αγαπημένοι σου καλλιτέχνες! Εσένα ποιος είναι ο δικός σου;

By Όλγα Νικαλαϊδου – An Urban Adventurer

- -