Υπάρχουν εκείνοι που κάνουν για ώρες skate στα πάρκα της Αθήνας και σπάνε τα σανίδια τους, έπειτα από πολλές και επίμονες προσπάθειες για ένα δυνατό grind. Υπάρχουν όμως και εκείνοι οι τύποι, που μετά από μια πτώση και ένα ράγισμα, παίρνουν το ξύλινο – άχρηστο φαινομενικά – κομμάτι, από τη σπασμένη σανίδα τους και γνωρίζουν τον τρόπο να το μετατρέψουν σε ένα μοναδικό έργο τέχνης.

O Νίκος Δενδρινός είναι ένας από αυτούς τους urban καλλιτέχνες που αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο. Είναι χρόνια skater, αγαπάει το άθλημα και πρόσφατα έμαθε πως κάθε κομμάτι της ξύλινης σανίδας του, μπορεί να του φανεί χρήσιμο σαν ένα έπιπλο, σαν ράφι στον τοίχο, σαν ένα κοσμήματα, ένα μπρελόκ ή μια πίπα. Ο Νίκος είναι ένας street καλλιτέχνης που είχε μια φοβερή, πρωτότυπη ιδέα.

Μάζεψε λοιπόν όλες τις παλιές, φθαρμένες, κατεστραμμένες του σανίδες και αποφάσισε να μην τις πετάξει στα σκουπίδια, αλλά να τις περιεργαστεί και να κατασκευάσει με αυτές αξεσουάρ, χρήσιμα αντικείμενα, έξυπνα gadgets σε πολύχρωμα σχέδια. Που πάνε λοιπόν οι σανίδες όταν πεθαίνουν; Στα χέρια του Νίκου φυσικά, είναι η απάντηση! Και εκείνος με μεράκι και φαντασία τις μετατρέπει σε θήκες κινητών, σε μαχαίρια, τασάκια ακόμα και σε κάδρα για φωτογραφίες.

Πριν λίγο καιρό αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του brand, με το όνομα «Skate MΟ» (Skate ΜΟdifications), δίνοντας ζωντάνια, χρώμα και χρησιμότητα στο φθαρμένο ξύλο. Σύντομα ανακάλυψε νέους καλλιτέχνες, δημιούργησε το δικό του εργαστήριο, αγόρασε τα απαραίτητα μηχανήματα και εργαλεία, βρήκε όσες περισσότερες χρησιμοποιημένες, κατεστραμμένες σανίδες μπορούσε από φίλους skaters και στρώθηκε στη δουλειά. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Χρησιμοποιεί αποκλειστικά σανίδες skate γιατί πολύ απλά με το υλικό αυτό μπορείς να κατασκευάσεις τα πάντα. Λατρεύει τα έντονα χρώματά τους και έχει φυσικά οικολογική συνείδηση, σα νέος που λατρεύει να βρίσκεται δίπλα στη φύση και να χρησιμοποιεί τα δώρα που εκείνη του δίνει απλόχερα, εκφράζοντας έτσι την δημιουργικότητα μαζί με τις ανησυχίες του.

Βρίσκει τις παλιές σανίδες, είτε από φίλους οι οποίοι δουλεύουν σε skate shops, είτε από την παρέα του που κάνουν skate και κρατάνε τις παλιές τους σανίδες για εκείνον. Βλέπεις, όλοι πορώνονται με τα gadgets του Νίκου και του ζητούν συνεχώς custom made αντικείμενα.
Αγαπημένο του μότο είναι το «Your Τrash Our Gold», και με αυτό προτρέπει και εσένα που έχεις λιώσει την παλιά σου σανίδα ή την έχεις καταχωνιάσει στην αποθήκη και δεν τη χρησιμοποιείς πια, να τον βρείς στο https://www.facebook.com/SkateModifications και να του εμπιστευτείς το δικό σου σανίδι. Ο Νίκος θα το μετατρέψει, μέσα σε λίγες ώρες, από ένα άχρηστο αντικείμενο που πιάνει χώρο στο δωμάτιο σου, σε ένα χρωματιστό gadget, που όμοιό του δεν έχεις ξαναδεί.

Όσο για εσένα που πέρα από γνήσιος urban adventurer ψάχνεσαι και με την τέχνη, βρες μια πρωτότυπη ιδέα που θα συνδυάζει τη street κουλτούρα και το πρακτικό στοιχείο και ίσως φτιάξεις από το μηδέν κάτι μοναδικό που θα σε οδηγήσει σε νέες περιπέτειες. Άλλωστε ένας αυθεντικός urban adventurer έχει δει τόσα πολλά που είναι πια πανέτοιμος να δημιουργήσει κάτι φρέσκο, εφευρετικό και αντισυμβατικό… cutty δικό του!

By Όλγα Νικολαΐδου – An Urban Adventurer

- -