Όταν η μουσική “παντρεύεται” με τον κινηματογράφο, το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Ειδικά όταν μέσα από ένα ντοκιμαντέρ έχεις την ευκαιρία να μάθεις ιστορίες για τους αγαπημένους σου καλλιτέχνες, όπως είναι ο Bowie, oι Beatles και οι The Stooges. Ζήσε ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα πιο φρέσκα ντοκιμαντέρ της μουσικής βιομηχανίας!

Hip Hop Evolution
Εάν θες να ακούσεις συνεντεύξεις από τους πιο σημαντικούς MCs και DJs, αν θες να μάθεις τα πάντα για την εξέλιξη της hip hop σκηνής από το 1970 μέχρι το 1990, πρέπει να δεις οπωσδήποτε αυτές τις σειρές του φοβερού ντοκιμαντέρ του Netflix. Aπό τον DJ Kool Herc μέχρι τους Run-D.M.C., Public Enemy και N.W.A, άκουσε τους θρύλους του αγαπημένου σου μουσικού είδους να μιλούν για την ιστορία τους και την ικανότητα τους να “σπάσουν” τους κανόνες της μουσικής βιομηχανίας και να θέσουν τους δικούς τους μουσικούς νόμους στην νέα εποχή.

Gimme Danger
Ο φοβερός Jim Jarmusch, έκανε το 2016 ένα ντοκιμαντέρ για την θρυλική μπάντα The Stooges και ξετρέλανε το κοινό τους σε όλο τον κόσμο. Από την σταθερή άνοδο της μπάντας μέχρι τις ανεπανάληπτες ιστορίες της rock σκηνής από τον frontman Iggy Pop, έχεις να μάθεις πολλά περισσότερα από ότι φαντάζεσαι, για το αγαπημένο σου rock συγκρότημα, από αυτό το ντοκιμαντέρ.

David Bowie: The Last Five Years
Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στα δύο τελευταία albums του Bowie, «The Next Day» (2013) και «Blackstar» (2016) αλλά και το Broadway musical «Lazarus», του Francis Whately. Αυτό το ντοκιμαντέρ καλύπτει τα πέντε πιο σημαντικά χρόνια ενός από τους μουσικούς με τη σημαντικότερη επιρροή στην ιστορία, τον θρύλο του rock, David Bowie.

I’ll Sleep When I’m Dead
Ο Justin Krook εμπνεύστηκε ένα εκρηκτικό ντοκιμαντέρ από την δυναμική προσωπικότητα και την ξεσηκωτική μουσική του Steve Aoki ο οποίος βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην κορυφή της dance μουσικής σκηνής. Το “I’ll Sleep When I’m Dead”, είναι ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στα μεγαλύτερα show στην καριέρας του Αoki , αλλά και την σχέση του με τον πατέρα του, showman και ιδρυτή της Benihana, Rocky Aoki.

Τhe Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years
Μία συλλογή από βιντεοσκοπημένο υλικό, μουσικές, συνεντεύξεις και ιστορίες από 250 συναυλίες της θρυλικής μπάντας των Beatles, από το 1963 εως το 1966. Από τις παραστάσεις τους στο Carven Club του Liverpool μέχρι το τελευταίο τους live στο San Fransisco, o Ron Howard μας φέρνει πιο κοντά στα μέλη ενός συγκροτήματος που λάτρεψαν και λατρεύουν ακόμα γενιές και γενιές.

Συνεχώς #cuttupaizei στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία κι εσύ δεν έχεις παρά να δεις τα πιο φρέσκα ντοκιμαντέρ και να μάθεις ιστορίες για τις θρυλικές μπάντες, τους καλλιτέχνες με την σημαντικότερη επιρροή και τους djs που έχεις χορέψει ξανά και ξανά με τη μουσική τους.

By Όλγα Νικολαΐδου – An Urban Adventurer

- -