Από το ’80 μέχρι σήμερα. Στιγμές από την ποπ κουλτούρα που θα μας μείνουν αξέχαστες. Από τις εφηβικές ταινίες που μας σημάδεψαν μέχρι τους καλλιτέχνες που μας επηρέασαν και συνεχίζουν να μας επηρεάζουν μέχρι σήμερα. Αυτά είναι τα ντοκιμαντέρ, που εάν είσαι λάτρης της pop culture, πρέπει να δεις οπωσδήποτε!

“Beyond Clueless”
Το άκρως ποπ ντοκιμαντέρ του Charlie Lyne μας ταξιδεύει σε όλες τις σημαντικές teen movies των αρχών του αιώνα. Το “Beyond Clueless” στρέφεται γύρω από την αναταραχή της εφηβείας μέσα από τις αφηγήσεις των fictional ηρώων από το γνωστό σε όλα τα κορίτσια, “Mean Girls” μέχρι το “The Craft.” Εάν έχεις πάθος με τις εφηβικές ταινίες πρέπει οπωσδήποτε να δεις το “Beyond Clueless”, που καταφέρνει να “συμπιέσει’’ μια ολόκληρη γενιά μέσα σε 89 λεπτά, υπενθυμίζοντας τα εφηβικά μας χρόνια αλλά και την μαγική κουλτούρα των 90’s.

‘’Paris Is Burning”
Ένα χρονικό της drag σκηνής της Νέας Υόρκης στην δεκαετία του ’80. Αυτό το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στις φιλοδοξίες και τα όνειρα εκείνων που έδωσαν την ζωή και το πάθος τους στην ποπ κουλτούρα της εποχής.


“Supermensch: The Legend of Shep Gordon”

Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του θρυλικού talent manager, χολυγουντιανού ατζέντη και παραγωγού, Shep Gordon. Το 2013 ο σκηνοθέτης Mike Myers αποφάσισε να κάνει ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον θρύλο του Χόλυγουντ, με αποτέλεσμα να ακουστούν σπουδαίες ιστορίες για την ζωή πολλών αστέρων και να γίνει ένα από τα πιο σπουδαία, ποπ ντοκιμαντέρ όλων των εποχών!

“Something from Nothing: The Art of Rap”
Εάν είσαι λάτρης της ραπ μουσικής, δεν γίνεται να μην έχεις δει αυτό το ντοκιμαντέρ. Εδώ βρίσκεται όλη η ιστορία της ραπ και της εξέλιξής της σε ένα παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο με εκατομμύρια fans σε όλη τη γη. Ένας ακόμα λόγος για να δεις αυτό το ντοκιμαντέρ είναι γιατί πρωταγωνιστούν φοβεροί τύποι όπως Ice-T και Dr. Dre, οι οποίοι θέλουν να περάσουν ένα μήνυμα. Πως το ραπ είναι μια αληθινή και δυναμική μορφή τέχνης που δεν πρέπει να πεθάνει ποτέ.

“Madonna: Truth or Dare”
Καταλαβαίνεις φαντάζομαι από τον τίτλο περί τίνος πρόκειται. Και τί πιο pop από την Μadonna;! Σε αυτό το ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσουμε την θρυλική τραγουδίστρια στην αμφιλεγόμενη περιοδεία της Blond Ambition το 1990. «Τα πολλά λόγια είναι φτώχια».

Όλες οι σημαντικές pop στιγμές της ιστορίας, μέσα στα πιο γνωστά ντοκιμαντέρ μιας ολόκληρης κουλτούρας, που μας σημαδεύει και θα συνεχίσει να μας σημαδεύει για χρόνια. Ραπ και ποπ μουσική, ιστορίες του Χόλλυγουντ, ταινίες των αξέχαστων ‘90s και πολλές ακόμα στιγμές της ποπ κουλτούρας στην οθόνη σας!

By Όλγα Νικολαΐδου – An Urban Adventurer

- -