O χορός έχει πολλά οφέλη για όλους τους Urban Adventurers που αγαπούν να χορεύουν και ένα από αυτά είναι ότι μετά από λίγες μόνο προπονήσεις αρχίζεις να βλέπεις το σώμα σου να αλλάζει μορφή, να γίνεται πιο γυμνασμένο και ευλύγιστο. Αυτό ανεβάζει την αυτοπεποίθηση στα ύψη και σου φτιάχνει την ψυχολογία! Τα τελευταία χρόνια έχουν βγει στο προσκήνιο νέα είδη χορού που κάνουν γυναίκες και άντρες να νιώθουν όμορφα με το σώμα τους, ενώ την ίδια στιγμή γυμνάζουν κι εκτονώνουν και τη ψυχή τους. Φυσικά υπάρχουν και οι κλασικοί αισθησιακοί χοροί που κάνουν δύο σώματα να ταιριάζουν υπέροχα πάνω στη σκηνή. Εμείς βρήκαμε τα 6 πιο ερωτικά είδη χορού και σας τα παρουσιάζουμε. Τι λες; Θα δοκίμαζες κάτι από αυτά;

Τwerk: O πιο αισθησιακός χορός και η τελευταία τάση για τα χορευτικά δεδομένα της pop μουσικής σκηνής, είναι το Twerk! Σίγουρα έχεις δει τη Rihanna, τη Nicky Μinaj ή τη Miley Cyrus να κάνουν αυτό το εντυπωσιακό κούνημα των γλουτών τους. Ποιος είπε πως δεν μπορείς να το δοκιμάσεις κι εσύ;

Pole Dancing: Ένας χορός – ταμπού που είναι αρκετά διαδεδομένος τα τελευταία χρόνια σε όλο τον πλανήτη, υπόσχεται να σε ενδυναμώσει και να σε «μεταμορφώσει» σε κορίτσι-λάστιχο. H βασική προϋπόθεση για να το διδαχθείς, είναι να φοράς όσο το δυνατόν λιγότερα ρούχα για να μην υπάρχει τριβή με το στύλο. Συνήθως στα πρώτα μαθήματα γελάς με την εικόνα του εαυτού σου στον καθρέφτη, αλλά στη συνέχεια, τα τρικ που μαθαίνεις ανεβάζουν την αυτοπεποίθησή σου στα ύψη.

Zumba:
Ένας χορός που σε κάνει να λικνίζεσαι σε λάτιν ρυθμούς. Η μουσική του σε συνεπάρει και η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο. Όπως κι ο αισθησιασμός σου.

Belly dancing:
Από τα πιο κλασικά, ερωτικά είδη χορού παγκοσμίως. Άφησε την κίνηση των γοφών σου να πρωταγωνιστήσει μέσα από έντονες χορευτικές κινήσεις και ενθουσιάσου με τον απίστευτο αριθμό σημείων του σώματός σου που συμμετέχουν. Στην πραγματικότητα, έχεις επιδοθεί σε ένα έντονο πρόγραμμα αερόβιας άσκησης χωρίς να το έχεις συνειδητοποιήσει!

Aerial dance: Πραγματοποιείται πάνω σε πανιά τα οποία βρίσκονται τοποθετηµένα σε µεγάλο ύψος. Εκεί πάνω μπορείς να κάνεις τρελά χορευτικά. Άσε τη μουσική να σε τραβήξει στο ρυθμό της και ξεκίνα. Πρόκειται για μια έντονη µορφή άσκησης που ενεργοποιεί κάθε µυ του σώµατός σου.Αν το ακολουθείς δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, θα δεις το σώμα σου να αποκτά ευλυγισία μέσα σε λιγότερο από 1 μήνα!

Τάνγκο: Για το τέλος αφήσαμε έναν χορό για δύο… Τον χορό της φωτιάς και του πάθους. Χορεύεται με μεγάλα, επιθετικά βήματα και η ντάμα «υποκύπτει» στη διεύθυνση και την επιλογή του καβαλιέρου της, ενώ ταυτόχρονα προβάλλεται κι εκείνη, σαν μια αιθέρια ύπαρξη. Μπορείς να το δοκιμάσεις με τον φίλο ή την κοπέλα σου και να.. ερωτευτείτε πάνω στο σανίδι.

Αυτά είναι μερικά από τα πιο αισθησιακά είδη χορού που θα αλλάξουν τη σχέση με το σώμα σας και θα σας κάνουν να νιώθετε και να είστε όμορφοι! Διαλέξτε ένα ωραίο outfit, πηγαίνετε στο μπαρ που παίζει την αγαπημένη σας μουσική και ξεκινήστε το χορό! Σημασία έχει να νιώθετε όμορφα με τον εαυτό σας, να το διασκεδάζετε και να ξεδίνετε. Κι όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους. #cuttypaizei με την dance κουλτούρα στην πόλη κι εσείς δεν έχετε παρά να διαλέξετε τον παρτενέρ σας και να ζήσετε μοναδικές χορευτικές εμπειρίες στο αγαπημένο σας μπαρ, ή σε κάποιο φιλικό πάρτι, από αυτά που κάνουν όλους τους Urban Adventurers να χορεύουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

By Όλγα Νικολαΐδου – An Urban Adventurer

- -