Η Αθήνα είναι μια πόλη πολυπολιτισμική. Γεμάτη χρώματα, γεμάτη αρώματα από κάθε πλευρά του κόσμου, γεμάτη ζωή. Αυτό άλλωστε την κάνει τόσο μοναδική για κάθε Urban Adventurer. Πολλές διαφορετικές κουλτούρες έχουν καταφέρει να συνυπάρχουν στα ίδια μέρη και πολλοί αθηναίοι πολίτες ενδιαφέρονται να μάθουν τα πάντα για τους διαφορετικούς πολιτισμούς που έχουν.. ταξιδέψει από όλη τη γή κι έχουν εγκατασταθεί στην όμορφη πόλη μας.

Πριν λίγο καιρό σε μια urban περιπέτεια των Urban Adventure Tours, γνωρίσαμε το πολιτιστικό κέντρο ΑΝΑSA. Η λέξη “Anasa” στα σουαχιλι σημαίνει “χαρά της ζωής”. H ANASA είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στο διαπολιτισμικό διάλογο μεταξύ των λαών και την ενταξη και ενδυνάμωση των νέων Αφρικανικής καταγωγής που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού, προωθώντας την αφρικάνικη τεχνη, τη μουσική, το θέατρο, τον χορό και τη λογοτεχνία. Ιδρύθηκε το 2012 και μέχρι σήμερα έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών Αθηναίων. Η Τέχνη, για την ομάδα του ΑΝΑSA, είναι ένα εργαλείο αποκάλυψης, μέσω της οποίας μπορεί να ανακαλύψει τις βασικές μορφές και διαδικασίες του κόσμου και να προσδώσει νέα ώθηση και νέους προορισμούς. Είναι εργαλείο εκπαίδευσης, ξυπνάει την ευαισθησία μικρών και μεγάλων, ενθαρρύνει την πρωτοβουλία, δημιουργεί φλογερά ενδιαφέροντα και έντονες ψυχοσυναισθηματικές καταστάσεις, συνενώνει όλα όσα εμψυχώνουν το ανθρώπινο ον στις σχέσεις του με τη φύση και με τους ομοίους του, δίνει φωνή στην ενδότερη προσωπικότητά του και υπενθυμίζει τα φυσικά χαρακτηριστικά της ύπαρξής του. Το πρόγραμμα του πολιτιστικού κέντρου περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσικά-χορευτικά-θεατρικά δρώμενα, συναυλίες, παραστάσεις, μαθήματα αφρικάνικων κρουστών και άλλα. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και είναι ένας όμορφος τρόπος για να έρθεις σε επαφή με μια τόσο διαφορετική και μαγική κουλτούρα.

Urban Adventurer, εάν αγαπάς να γνωρίζεις νέους πολιτισμούς, αλλά δεν έχεις χρόνο για ταξίδια, η Αθήνα είναι ο τόπος να ζεις. Μια βόλτα στα συνοικιακά μαγαζάκια του κέντρου θα σε ταξιδέψουν μονομιάς σε έναν άλλο τόπο. Οι μυρωδιές, οι φιγούρες και η διαφορετική αισθητική των ανθρώπων που κατοικούν και δουλεύουν στην πόλη μας δίνει μια όμορφη νότα στην βόλτα σου. Μπορείς να μάθεις τα πάντα γύρω από τους διαφορετικούς πολιτισμούς, τις κουλτούρες, τον τρόπο ζωής, αλλά και τις συνήθειες αυτών των ανθρώπων. Αρκεί να έχεις φλογερό ενδιαφέρον και όρεξη για εξερεύνηση. #cuttypaizei στο κέντρο της πόλης μας, κι εσύ δεν έχεις παρά να το ανακαλύψεις!

By Όλγα Νικολαΐδου – An Urban Adventurer

- -