Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις μια βόλτα με το ποδήλατο στα νότια της πόλης, ή να μάθεις ένα κόλπο με το bmx που σου δάνεισε ο κολλητός σου. Μπορείς, ακόμη και να τσουλήσεις με κάποια σανίδα skate ή longboard σε κάποιο πάρκο. Μπορείς να παίξεις beach volley, ακόμα και ρακέτες. Όμως υπάρχουν τόσα ακόμα υπέροχα και διασκεδαστικά αθλήματα που μπορείς να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι. Γιατί να μείνεις λοιπόν στα ίδια; Εμείς βρήκαμε εναλλακτικά activities που θα σε ενθουσιάσουν, θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη σου στα ύψη και θα σε κάνουν να περάσεις αξέχαστες στιγμές με την παρέα σου!

Freeline skates
Τα freeline skates αποτελούνται από ένα ζευγάρι πατίνια που δίνουν την αίσθηση του skateboarding, του surfing και του inline skate, όλα σε ένα. Τα freeline skates εμφανίστηκαν πρώτη φορά το 2003 στο San Francisco της California όταν ο Ryan Farrelly προσπάθησε να σχεδιάσει έναν καλύτερο τρόπο για να κάνει downhill skating. Φόρεσε στα πόδια σου αυτές τις δύο χωριστές μεταλλικές ή ξύλινες πλάκες με δύο τροχούς και άρχισε το πατινάζ! Δοκίμασε το και δεν θα ξεκολλάς.

Pogo Stick
Με ένα pogo stick μπορείς να στέκεσαι όρθιος και να χοροπηδάς πάνω κάτω στο έδαφος. Αποτελείται από έναν στύλο με μια λαβή για τα χέρια κι ένα ελατήριο κατά μήκος του πόλου. Δεξιά κι αριστερά ο αθλητής τοποθετεί τα πόδια του και αρχίζει το χοροπηδητό. Είναι σαν παιχνίδι, αλλά και ένα μέσο άσκησης, ενώ πολλές φορές θεωρείται ακόμα κι extreme sport, το γνωστό ως «XPOGO».

Kite Surfing
Το kite surf ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 αλλά πραγματικά αναπτύχθηκε μετά το 2003, όπως και η βιομηχανία του kite γενικότερα. Στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια παρατηρείται μία έξαρση στο άθλημα, τόσο στον ανδρικό όσο και στον γυναικείο πληθυσμό. Οι παραλίες της χώρας είναι ιδανικές για kite surf λόγω των ανέμων που δίνουν ώθηση στους ridders. To kite surf είναι ένας συνδυασμός διάφορων αθλημάτων όπως είναι το wakeboard, windsurf, paraglide και το surf. Ο ridder, με τη βοήθεια του αετού σερφάρει στο νερό πάνω σε μια σανίδα και η διασκέδαση δεν τελειώνει ποτέ!

Zorbing ή Zorb Ball
Φαντάσου τον εαυτό σου κλεισμένο σε μια μεγάλη μπάλα, να κατρακυλάς στην κατηφόρα ενός λόφου, χωρίς να πέφτεις ή να ζαλίζεσαι. Αυτό ακριβώς είναι το Zorbing! Έκανε την εμφάνισή του το 1994 στη Νέα Ζηλανδία, όταν οι Dwane van der Sluis και Andrew Akers παρουσίασαν στο κοινό μια πρωτότυπη εφεύρεση: μια τεράστια πλαστική σφαίρα διασκέδασης που την ονόμαζαν «zorb». Έτσι λοιπόν, ο συμμετέχων μπαίνει μέσα σε αυτήν την τεράστια πλαστική σφαίρα, την οποία οδηγεί στη συνέχεια με τα πόδια και τα χέρια του σε μια κατηφορική πλαγιά ή σε επίπεδη επιφάνεια. Σκοπός του αθλητή είναι να κατέβει γρήγορα έναν λόφο ή να ξεπεράσει τους αντιπάλους του, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη! Στο εσωτερικό της μπορούν να μπουν μέχρι τρεις «επιβάτες», οι οποίοι «οδηγούν» τη σφαίρα ανάλογα με την κλίση του εδάφους, κάνοντας καταβάσεις σε απότομες πλαγιές λόφων ή προσπαθώντας να «σπρώξουν» τους αντιπάλους τους σε μια επίπεδη επιφάνεια.

Water Spheres
Tα water spheres είναι το zorbing που μόλις διάβασες… αλλά στο νερό! Η μπάλα εφαρμόζεται στο νερό, εσύ μπαίνεις μέσα και ρολάρεις πάνω στη θάλασσα. Ό,τι πιο διασκεδαστικό!

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα εναλλακτικά activities που μπορείς να γνωρίσεις φέτος το καλοκαίρι. Δεν έχεις παρά να διαλέξεις το δικό σου αγαπημένο, να βρεις ομάδες που μπορούν να σου δείξουν τα πρώτα βήματα κι έπειτα να διασκεδάσεις παίζοντας όλο το καλοκαίρι! Μπορεί να φας μερικές τούμπες αλλά να είσαι σίγουρος πως θα γεμίσεις με νέες εμπειρίες κι αξέχαστες στιγμές.

By Όλγα Νικολαΐδου – An Urban Adventurer

- -