Θέλεις να βγεις από το σπίτι αλλά βαριέσαι να πας στα ίδια και τα ίδια μέρη; Εμείς σου προτείνουμε μερικούς τρόπους για να νιώσεις για λίγο τουρίστας στην ίδια σου την πόλη. Όλη η must culture αλλά και η fun πλευρά της πόλης σου, βρίσκεται εδώ!

7ο Athens Open Air Film Festival
Από τις 13 Ιουνίου μέχρι και την 1η του Σεπτέμβρη το Athens Open Air Film Festival, που ενώνει τη ζωή της πόλης με το σινεμά, επιστρέφει ανανεωμένο και με διάθεση για περιπλανήσεις εντός κι εκτός της Αθήνας! Το 7ο AOAFF έρχεται να γεμίσει τις καλοκαιρινές σας βραδιές με υπέροχες αναμνήσεις κι όπως πάντα, εντελώς δωρεάν!

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Μπορεί να περνάς καθημερινά από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αλλά να μην το έχεις επισκεφθεί ποτέ μέχρι σήμερα. Και αυτό το καλοκαίρι οι επισκέπτες του Μουσείου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το ποτό τους στον υπέροχο κήπο του, ανάμεσα σε 700 φυτά, που περιλαμβάνουν είδη για τα οποία γίνεται μνεία στην ελληνική μυθολογία. Τι περιμένεις;

Αναφιώτικα
Ένας τουρίστας δεν θα μπορούσε να μην επισκεφθεί τα μαγικά Αναφιώτικα. Η γραφική λιλιπούτεια συνοικία της Αθήνας που βρίσκεται σκαρφαλωμένη στην βορειανατολική πλευρά του βράχου της Ακρόπολης, είναι το κατάλληλο σημείο για ένα ρομαντικό ραντεβού, αλλά κι έναν δροσιστικό καφέ με την παρέα σου.

The Art Foundation
Λίγο πιο κάτω, στο Μοναστηράκι, βρίσκεται το ΤΑF. To The Art Foundation συνδυάζει την διασκέδαση με την τέχνη αφού φιλοξενεί σπουδαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις ενώ παράλληλα είναι ένα σημείο συνάντησης ανθρώπων που φέρουν μια σύγχρονη αθηναϊκή ταυτότητα.

Cantina social
Και τώρα ώρα για ποτό και χορό. Ένα μπαρ που δεν κλείνει ποτέ, ούτε καν τον Αύγουστο, όπου όλη η Αθήνα είναι άδεια. Στη Cantina Social μπορεί να ακούσεις disco, techno και πολλά άλλα, αναλόγως το event. Είναι δεδομένο ότι θα χορέψεις, ειδικά μετά από μια συγκεκριμένη ώρα. Μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου ενώ παράλληλα στο background να παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου ταινία.

Μια βόλτα από τα μουσεία και τους μαγικούς τους κήπους, τους πολιτιστικούς θεσμούς που διοργανώνονται στην πόλη μας, τα αγαπημένα μας στέκια και τα μπαράκια που μαζεύεται όλη η αθηναϊκή νεολαία. Αυτό το καλοκαίρι γίνε τουρίστας στην πόλη σου και ζήσε αξέχαστες στιγμές στην άδεια αλλά πάντα ενδιαφέρουσα πόλη σου.

By Όλγα Νικολαΐδου – An Urban Adventurer

- -