Ο χορός γεννήθηκε για να καλύψει τις πιο βαθιές μας ανάγκες… Να ξεσπάσουμε, να εκφράσουμε τον έρωτα μας ακόμη και να επικοινωνήσουμε. Είναι μια υπέροχη αφορμή για να βγούμε έξω, να γνωρίσουμε κόσμο, να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να βάλουμε το κορμί μας να κουνηθεί στο ρυθμό της μουσικής! Ανάλογα με το τι μουσική σου αρέσει να ακούς, μπορείς να βρεις και το στιλ που της ταιριάζει. Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να ξεκινήσει ένας Urban Adventurer το χορό. Εμείς διαλέξαμε εκείνους που πιστεύουμε πως θα σε κάνουν να αρχίσεις άμεσα τα μαθήματα και στους παρουσιάζουμε!

Αρχικά, ο χορός απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, ύψους, βάρους και κάποιος μπορεί να ξεκινήσει μαθήματα χορού σε όποια ηλικία θέλει, είτε είχε παρακολουθήσει μαθήματα όταν ήταν μικρός, είτε αποφάσισε να ξεκινήσει από το μηδέν.

Βοηθάει πολύ στην καλή φυσική κατάσταση και μετατρέπει την άσκηση σε διασκέδαση. Αν λοιπόν το γυμναστήριο σου φαίνεται βαρετό, ο χορός είναι η καλύτερη λύση και να είσαι σίγουρος πως θα βρεις ένα είδος που να ταιριάζει στη δική σου περίπτωση. Εάν λοιπόν σου αρέσει η γυμναστική και ο χορός μπορείς να βρεις μια σχολή κοντά στο σπίτι σου και να ξεκινήσεις μαθήματα.

Μέσα από το χορό θα μάθεις να στέκεσαι και να περπατάς σωστά, ελέγχοντας το σώμα του. Όλα αυτά επιτυγχάνονται με τη βοήθεια της διαφραγματική αναπνοής, που ισχυροποιεί την καρδιά και διευρύνει την ελαστικότητα των πνευμόνων. Ζήλευες πάντα τη στάση του σώματος των χορευτών; Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο μπορεί να δεις το σώμα σου να αλλάζει. Τι έχεις να χάσεις λοιπόν;

Είναι ένα καλό κίνητρο για να κοινωνικοποιηθείς και να γνωρίσεις νέους φίλους με τους οποίους θα μοιράζεστε το ίδιο πάθος! Ή έναν παρτενέρ που θα σου δείξει τα πρώτα βήματα στο swing και θα χορεύετε μαζί κάθε βράδυ και σε άλλο μέρος! Άλλωστε ο χορός είναι φτιαγμένος για δύο ή περισσότερους ανθρώπους, που βιώνουν τη χαρά του να είναι μέλη μιας ομάδας!

Φυσικά τα οφέλη δεν είναι μόνο σωματικά. Ο χορός σε συνδυασμό με τη μουσική εκτονώνουν και συμβάλλουν στην ψυχική ισορροπία. Εάν έχεις στρες από τη δουλειά και τη καθημερινή ρουτίνα ξεκίνα χορό. Είναι ο καλύτερος τρόπος να εκφράσεις αυτά που αισθάνεσαι και να εκτονώσεις όλα σου τα άγχη.

Ο χορός μας φτιάχνει την διάθεση! Μετά από κάθε σωματική άσκηση, η διάθεση “ανεβαίνει” κι αυτό αλλάζει την στάση μας απέναντι στη ζωή. Μετά την προθέρμανση θα νιώσεις πιο χαρούμενος και ολοκληρωμένος. Δοκίμασε το και θα δεις!

Τέλος ο χορός κρατάει το μυαλό μας σε εγρήγορση καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο και συμβάλει στην τόνωση της μνήμης!

Έχεις παρατηρήσει ότι στο άκουσμα της αγαπημένης σου μουσικής δεν μπορείς να αντισταθείς στον πειρασμό του λικνίσματος; Έχεις νιώσει πως μετά από ένα βράδυ γεμάτο χορό, ακόμα κι αν τα πόδια σου πονάνε, εσύ νιώθεις χαρούμενος; Είναι μια διέξοδος από την καθημερινότητα και το στρες και την ίδια στιγμή η καλύτερη γυμναστική που μπορείς να κάνεις. Από Foxtrot ή Τάνγκο, μέχρι Λάτιν ή Hip-hop, τα οφέλη για όλους τους Urban Adventurers είναι πολλά και οι επιλογές ατελείωτες. Διάλεξε τη σχολή και τον χορό που σε εκφράζει και ξεκίνα μαθήματα αύριο. Η Αθήνα χορεύει σαν τρελή κι εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα βήματα και να ανακαλύψεις ότι #cuttypaizei με το χορό…

By Όλγα Νικολαΐδου – An Urban Adventurer

- -