Μπορεί στις ελληνικές θάλασσες να μην συνάντησες ούτε φέτος κύματα ύψους 20 μέτρων, όπως στην Πορτογαλία, αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως δεν μπορείς να δοκιμάσεις κι εσύ τις δικές σου δυνατότητες στο surf. Στην Ελλάδα, που διαθέτει ακτογραμμή περίπου 16.000 χλμ, δεν μπορεί παρά να υπάρχουν αμέτρητα, γνωστά αλλά και κρυφά spots που προσφέρουν συνθήκες για surf. Μπορεί η κλειστή θάλασσα της Μεσογείου να μην δίνει τα μεγάλα κύματα του ωκεανού, αλλά οι δυνατοί άνεμοι της χώρας μας βοηθούν πολύ τους πορωμένους σέρφερ. Ο Σεπτεμβριος είναι μάλλον ιδανικός μήνας για surfing αποδράσεις σε πανέμορφα μέρη της χώρας μας. Αυτά είναι τα πιο αγαπημένα σποτ για surfing σύμφωνα με τους επαγγελματίες της κυματολίσθισης στην χώρα μας!

Κάνε σερφ στην πόλη σου! Αν είσαι αρχάριος, οι καλύτερες παραλίες είναι αυτές με ρηχά νερά, λίγο αέρα και μικρό κυματισμό, έτσι ώστε να μπορέσεις να κρατήσεις πιο εύκολα την ισορροπία σου πάνω στη σανίδα. Κοντά στην Αθήνα, στην Βάρκιζα, τη Βουλιαγμένη και την Ανάβυσσο, θα μπορείς να δοκιμάσεις άνετα τα skills σου στη σανίδα.

Στο Αιγαίο φυσάει βοριάς.. Όταν φυσάει βοριάς, η Ικαρία και η Τήνος είναι οι αγαπημένοι προορισμοί των surfer. Στο Ikaria Surf School στην παραλία της Μεσακτής και στο Tinos Surf Lessons στην Κολυμπήθρα, θα βρεις τους καλύτερους surf instructors, οι οποίοι θα σε μάθουν να παίρνεις τα πρώτα σου κύματα.

Λαγκούβαρδος για όλο το χρόνο! Η φημισμένη παραλία του Λαγκούβαρδου ενδείκνυται για τους λάτρεις του σερφ σε όλη την Ελλάδα, αφού έχει τη μεγαλύτερη συχνότητα κυμάτων και παράλληλα είναι ασφαλής χωρίς δυνατά ρεύματα.

Ιόνιο για τρελά κόλπα! Τα πιο δημοφιλή σημεία για surf, βρίσκονται στις περιοχές από την Πρέβεζα μέχρι την Πάργα, ενώ και στην Κέρκυρα μαζεύονται κάθε χρόνο σέρφερ από όλο τον κόσμο για να δαμάσουν τα επτανήσια κύματα.

Τι περιμένεις; Το παιχνίδι στα κύματα σε περιμένει. Πάρε τη σανίδα σου ή δανείσου από έναν φίλο, πάρε τη σκηνή σου, μάζεψε την παρέα σου και κυνήγησε το επόμενο μεγάλο κύμα!

By Όλγα Νικολαΐδου – An Urban Adventurer

- -