Ετοίμασες βαλίτσα; Φύγαμε για το νησί! Τι καλύτερο από το να αράζεις στην πετσέτα και να διαβάζεις ένα απολαυστικό βιβλίο; Εμείς ανακαλύψαμε 5 αγαπημένα βιβλία, αφιερωμένα στην pop κουλτούρα για κάθε γούστο και σου τα παρουσιάζουμε! Μουσική; Τηλεόραση; Κινηματογράφος; Ζωγραφική; Βρες το δικό σου αγαπημένο θέμα και διάλεξε τον νέο χάρτινο bestie σου για την παραλία φέτος το καλοκαίρι!

Hip Hop Family Tree Book 1: 1970s-1981, Ed Piskor
Εάν θέλεις να μάθεις τα πάντα για τους πρωτοπόρους της hip-hop από την δεκαετία του ’70 μέχρι και τις αρχές του ’80, τότε αυτό είναι το καλύτερο ιστορικό βιβλίο που έχει γραφτεί ποτέ. Οι μουσικόφιλοι της hip-hop, θα το λατρέψουν!

Love Rock Revolution: K Records and the Rise of Independent Music, Mark Baumgarten
Όλη η ιστορία της grunge σκηνής αλλά και της νεότερης επαναστατικής και πρωτοποριακής ροκ σκηνής των ημερών μας, σε ένα βιβλίο. Η K Records ήταν μια από τις αφορμές για να ξεκινήσει η μουσική επανάσταση του indie rock. Το motto της άλλωστε τα λέει όλα: ‘’Δεν χρειάζεσαι κανενός την άδεια για να γράψεις μουσική’’. Τα υπόλοιπα στις σελίδες του.

Words Will Break Cement: The Passion of Pussy Riot, Masha Gessen

Εάν γνωρίζεις για τις Pussy Riot μόνο μέσα από τις ειδήσεις, τότε αυτό το βιβλίο θα σου μάθει πολλά πράγματα που ίσως δεν ήξερες μέχρι σήμερα. Όλη η ιστορία της φημισμένης, επαναστατικής μπάντας, σε ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο.

Andy Warhol: «Giant» Size, Phaidon Press Editors
Αν θέλεις να ρίξεις μια πιο κοντινή ματιά στην ζωή και την καριέρα του πιο διάσημου pop artist όλων των εποχών -του Andy Warhol φυσικά- τότε πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσεις αυτό το βιβλίο. Χρωματιστές εικόνες, ντοκουμέντα και πικάντικες ιστορίες σε ένα βιβλίο που θα σου κρατήσει την καλύτερη συντροφιά φέτος το καλοκαίρι.

Rebels on the Backlot: Six Maverick Directors and How They Conquered the Hollywood Studio System, Sharon Waxman
Παιδιά των ’90s ενωθείτε! Αυτό το βιβλίο θα το λατρέψει όποιος είναι φαν των Quentin Tarantino, David Fincher και Spike Jonze, οι οποίοι αναδείχθηκαν ως ανεξάρτητοι σκηνοθέτες και τελικά κατάφεραν να προκαλέσουν πανικό σε όλο το Hollywood!

Η pop κουλτούρα έχει γράψει τη δική της ιστορία στη μουσική, τον κινηματογράφο και σε κάθε μορφή τέχνης. Η ιστορία συνεχίζεται να γράφεται. Ξάπλωσε στην πετσέτα σου, πάρε ένα δροσιστικό cocktail και ξεκίνα το διάβασμα! Αυτό το καλοκαίρι θα μάθεις τα πάντα για την pop κουλτούρα και την ιστορία της!

By Όλγα Νικολαΐδου – An Urban Adventurer

- -