Όλοι μας έχουμε ένα τραγούδι που πάντα θα μας θυμίζει καλοκαίρι. Μας ακολουθούσε στα πιο μακρινά roadtrip μέχρι τα πιο αξέχαστα βράδια μας δίπλα στη θάλασσα. Όταν μπαίνει ξαφνικά στα ηχεία, μας θυμίζει στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Παρέες, διακοπές, αλάτι και χορό. Εμείς ρωτήσαμε 3 από τις αγαπημένες μας αθηναϊκές μπάντες, ποιο είναι το track εκείνο που θα έχει για εκείνους πάντα άρωμα καλοκαιριού.

Τhe Noise Figures

«The Ramones – Rockaway Beach: Εκεί που το punk συναντάει το surf, οι Ramones ξέρουν να το κάνουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Το Rockaway Beach είναι η «δύναμη» που θα σε βάλει στο αυτοκίνητο και θα σε φτάσει στην τέλεια παραλία. Αλλά και το Boys Of The Summer – Don Henley: Ο Don Henley τραγουδάει πίσω από ένα ασταμάτητο drum machine για τη χαμένη αθωότητα. Αξίζει να το ακούς με φόντο το ηλιοβασίλεμα, όταν το πετυχαίνεις σε 80’s παλέτα.»

Deaf Radio

«The Strokes – What ever Happened: Πέρσι τέτοια εποχή περίπου, και ενώ κάνουμε mini-tour στην επαρχία, ο Μάριος Νάρης που μας έκανε ήχο έπαθε μια παλλινδρόμηση στην εφηβική του ηλικία και μας ανάγκασε να ακούσουμε το συγκεκριμένο τραγούδι πολλές φορές. Τέρμα ανοιχτά παράθυρα και τα μαλλιά του Μάντακα να ανεμίζουν ανέμελα. Τι άλλο θες! «You say please don’t make it harder» Το καλοκαίρι έτσι κι αλλιώς τα πράγματα είναι λιγότερο περίπλοκα.»

Cellar Dogs

«Bam Bam- sister Nancy: Μας θυμίζει έντονα το αξέχαστο καλοκαίρι του 2016 στην Ικαρία που παίξαμε στην αγαπημένη Σκνίπα μαζί με τους Lionize. Ήταν προγραμματισμένο να καθίσουμε 2 ημέρες, αλλά τελικά κάτσαμε 1 ολόκληρη βδομάδα, που θα την θυμόμαστε για πάντα.»

Το καλοκαίρι είναι εδώ! Βάλε δυνατά το αγαπημένο σου summer track στα ηχεία και χόρεψε στο τρελό του ρυθμό, είτε είσαι στο camping του νησιού είτε είσαι στο αμάξι με την παρέα, σε αναζήτηση της πιο όμορφης παραλίας!

By Όλγα Νικολαΐδου – An Urban Adventurer

- -